بازسازی ساختمان اداری یکی از مباحث مرتبط با بازسازی ساختمان بوده و دارای اهمیت بالایی میباشد. ساختمان اداری مکانی است که به عنوان رابط بین کارفرما و ارباب رجوع، از آن یاد می شود و هر روزه افراد زیادی به عنوان ارباب رجوع به آن ها مراجعه می کند.
از آنجایی که ساختمان اداری به دلیل مراجعه زیاد ارباب رجوع و همچنین فعالیت افرادی به عنوان کارمند در آن بیشتر از دیگر ساختمان ها در معرض فرسوده کی قرار دارد، نیاز بیشتری به بازسازی و مرمت داشته و امروزه اهمیتی به مراتب بالاتر از بازسازی دیگر ساختمان ها دارد. لطفاً تا انتهای مطالب با ما همراه بمانید، تا در این رابطه با هم بیشتر سخن بگویم.
اهمیت بازسازی ساختمان اداری
تعمیر و بازسازی ساختمان اداری دارای اهمیت زیادی است. زیرا دفاتر اداری، مکانی می باشد که در آن بین کارفرما و ارباب رجوع ارتباط برقرار می گردد و معمولا در معرض رفت و آمدهای زیادی قرار دارند. بنابراین بازسازی ساختمان نسبت به دیگر اماکن، در فواصل زمانی کمتری صورت می گیرد.
یکی از مهمترین نکاتی که در رابطه با بازسازی بنای اداری باید به آن توجه کنیم این است که، مراحل اداری و اجرایی بازسازی ساختمان اداری، تفاوت چندانی با بازسازی دیگر ساختمان ها ندارد و جهت اجرای دقیق و اصولی، باید بازسازی آن را به شرکت های معتبر و خوشنام این حوزه سپرد.
خوشبختانه امروزه شرکت های زیادی وجود دارند که به صورت کاملا حرفه ای در این زمینه در حال فعالیت هستند. بنابراین اگر شما هم جزو کارفرمایانی هستید که قصد بازسازی ساختمان اداری خود را دارید، باید در اولین گام و اقدامی که لازم است در این باره انجام دهید، به یک شرکت معتبر که سابقه درخشانی دارد مراجعه کنید.
باید متذکر شویم که بازسازی ساختمان های اداری تخصص خاص خود را می طلبد. بنابراین نباید، تصور کنید، مجموعه های که در بازسازی دیگر ساختمان ها دارای تبحر و مهارت هستند، می توانند در بازسازی بناهای های اداری نیز موفق عمل نمایند.
زیرا چیدمان و دکوراسیون ساختمان های اداری با منازل مسکونی و تجاری کاملا متفاوت بوده و هر کدام تخصص و دانش خاص خود را دارند.
مراحل بازسازی ساختمان اداری
بازسازی ساختمان اداری همانند تمامی پروژههای ساخت و ساز باید طی مراحلی مشخص صورت گیرد. بنابراین وجود هر گونه بی نظمی و انجام اقدامی خارج از برنامه، انجام پروژه های مرتبط با این امر را با شکست رو به رو کرده و هرگز به نتیجه مطلوب و باب دل کارفرما ختم نمی شود. به طور کلی مهمترین مراحلی که برای بازسازی بناهای اداری باید طی شود به شرح زیر است.
-
تقسیم بندی فضاهای داخلی به تفکیک متراژ و موقعیت
تقسیم بندی فضاهای داخلی به تفکیک متراژ و موقعیت منطبق با درخواست کارفرما، اولین گامی است که در یک عملیات بازسازی ساختمان اداری موفق باید صورت بگیرد. برای این منظور لازم است که از کارفرما جویا شویم، برای محیط اداری خود نیاز به چند فضای مجزا با چه متراژهای دارد.
همچنین نحوه چینش و قرار گیری فضاهای مجزا باید طبق نظر و خواسته کارفرما، البته در صورتی که منطبق با استاندارهای ساخت و ساز باشد تعیین گردد.
ناگفته نماند در طراحی فضاهای اداری توجه به موقعیت اشخاصی که قرار است در آن به فعالیت بپردازند نیز حائز اهمیت است.
به عنوان مثال طراحی اتاق و یا فضای کار مدیر عامل ساختمان اداری با اتاق منشی کاملا متفاوت بوده و باید هر کدام از این فضاهای طبق استانداردهای روز دنیا و سلیقه کارفرما طراحی شوند.
-
تعیین نورپردازی داخلی ساختمان
در مرحله بعدی که معمولا پس از تعیین لوکیشین ها، در درجه اهمیت بیشتری قرار دارد، تعیین سمت و نحوه ورود نور به فضای داخلی ساختمان است. در واقع باید مشخص شود که نحوه صحیح دریافت نور ساختمان از کدام سمت بوده و باید به چه شکلی وارد فضاهای داخلی شود.
-
تعیین محل نصب پارتیشن و پرده
یک مهندس و متخصص طراحی داخلی ساختمان اداری خوب باید بتواند، با توجه به شرایط محیط، محل دقیق نصب پارتیشن و پرده را مشخص نماید. بنابراین باید ابزار و لوازم مورد نیاز برای این منظور را لیست کرده و جهت انجام سریع فرایند بازسازی از کارفرما تقاضا کند آن ها را از قبل فراهم کند.
-
ارائه برخی پیشنهادات
گاهی اوقات شرایطی وجود دارند، که بر کیفیت بازسازی ساختمان اداری تاثیر می گذارند، یک مهندس بازسازی اداری خوب باید تمامی این پیشنهادات را به کارفرما ارائه دهد و در صورت جلب رضایت او از آن ها نیز برای بازسازی ایده بگیرد.
نتیجه گیری
با توجه به مطالب ارائه شده در مباحث قبلی می توان گفت که بازسازی ساختمان اداری باید طبق اصول و قواعد خاص خود صورت بگیرد. به همین دلیل نباید تصور کرد شرکت هایی در بازسازی دیگر ساختمان ها دارای تبحر و مهارت هستند، می توانند در پروژه های بازسازی بناهای اداری نیز به نتایج مطلوب و استاندارد دست یابند.